• Drugi dio natjecanja LOVE CLAVI

  Posted on 26 svibnja, 2023 by in Nekategorizirano
  12. svibnja u suradnji sa centrom za mlade Bunker realizirali smo natjecanje LOVE CLAVI u disciplini ansambli. 
   
  Ove godine prvi smo put održali natjecanje u kategoriji KLAVIRSKI DUO!
  Čak 8 mladih pijanistica iz Labina nastupilo je u ovoj disciplini. Oduševile su nas svirkom i pristupom komornoj glazbi.
  Klavirska dua svoj su nastup imali u Salonu Šver, a nakon toga program u Bunkeru započeo je dodijelom priznanja i nagrada mladim klaviristicama iz Labina. 
   
  U nastavku programa nastupili su mješoviti ansambli redom s zastupljenim solo pjevačima. Velika većina učesnika su naši učenici, a znatan doprinos uspješnosti nastupa pridonijeli su i učenici GŠ Ferdo Livadić. Pritom ističemo tri odlične klaviristice: Mirnu Glavinić, Leonardu Škiljan i Lauru Konosić koje su početno glazbeno obrazovanje također stekle u Malom muzičkom ateljeu. Zbog njihovog doprinosa uspješnosti nastupa Mali muzički atelje im dodijeljuje posebnu nagradu: petodnevnu jazz-pop-rock klavirsku radionicu u siječnju 2024. i pozivnicu za LOVE CLAVI 2024. 
  Velika čestitka našim solo pjevačima i instrumentalistima te njihovim mentoricama: Mariji Šerić Dudjak, Nataši Milić, Ani Zebić Kostel i Željki Spinčić Bunčić. 
   
  Njihove rezultate možete naći na poveznici. 
   
  Osobito iznenađenje je bio pobjednički ansambl naše pjevačke radionice iz OŠ u Rakitju. Uz pratnju Tamare Kušer na klavijaturama i Tonija Petraca na gitari oduševili su scenskim nastupom i osvojili Posebnu nagradu.
   
  Osim ove nagrade, u ovoj disciplini dodijeljena je i Nagrade publike koju je osvojio trio sastavljen od učenika Malog muzičkog ateljea: Mihael Nevistić, glas, Laura Nevistić, gitara i prateći vokal te Lara Blažević za klavijaturama. 
   
  Još jedna posebna nagrada pripala je našoj pjevačici Klari Pećin koja je dobila priliku da se predstavi kao solistica s Gradskom glazbom Samobor na njihovom Jesenskom koncertu. 
   
  Cjelokupnoj atmosferi i odličnom uspjehu samog događaja doprinijeli su i konstruktivni komentari članova žirija kao i voditeljice programa Petre Stojaković i Neve Grozdanić. 

Comments are closed.