• Glazbena igraonica svakog petka u 16.00 sati!

  Posted on 7 studenoga, 2014 by in Događanja, Najave, Upisi

  ??????????????

  Poštovani roditelji,

   obavještavamo Vas da od ove školske godine u našem i Vašem Malom muzičkom ateljeu ponovo djeluje glazbena igraonica namijenjena djeci predškolskog uzrasta. Program glazbene igraonice traje dvije godine,a  provodi se kroz nekoliko područja rada:

   1.SLUŠANJE GLAZBE

  2. USVAJANJE BROJALICA

  3. RITAMSKO-MOTORIČKE VJEŽBE

  3. PJEVANJE PJESAMA

  4. IGRE UZ PJESMU I POKRET

  5. IZRAŽAVANJE POKRETOM

   6. LIKOVNO IZRAŽAVANJE

  7. USVAJANJE POČETNIH ELEMENATA SOLFEGGIA I GLAZBENE  TEORIJE

  8.   ZORNO I PRAKTIČNO  UPOZNAVANJE INSTRUMENATA

  9. SVIRANJE –  izvođenje malih ritamskih i melodijskih  cjelina i pjesmica na ksilofonu, klavijaturama, gitari, violini, harmonici ili blokf-flauti.

  Osnovne smjernica u radu s djecom i u razvoju njihovih glazbenih, motoričkih, perceptivnih i socijalnih sposobnosti  je  emocija. Kroz ritam rada, izmjenu sadržaja  i stvaranje radnih navika postižemo da termin  u trajanju od 70 minuta jednom tjedno  djeci bude zanimljiv, ispunjen i prihvatljiv te da kroz igru stječu nova znanja i vještine.

  Glazbena igraonica održava se petkom od 16.00 do 17.15 sati na našoj središnjoj lokaciji u LANGOVOJ 23 u Samoboru.. Za braću i sestre naših polaznika do kraja studenog igraonica je besplatna. Nadalje, podsjećamo Vas da se  za treće dijete iz obitelji ili za treći upisani program u Malom muzičkom ateljeu  ne plaća članarina.

   Čemu glazbena igraonica?

  Osnovni zadatak glazbene igraonice je da kroz medij glazbe, kao jedan od najspontanijih komunikativnih izraza ranog djetinstva, razvije u djeteta humanu, stabilnu i slobodnu osobu, stvaralački znatiželjnu. Glazbena igraonica može biti priprema za nastavak glazbenog obrazovanja unutar nekog školskog sustava, ali istovremeno, razvijajući maštu i kreativne sposobnosti, ona osposobljava dijete i za bilo koji drugi životni nastavak primjeren njegovim interesima i sposobnostima.

  Napominjemo da odobrenje za provođenje svih naših programa izdato od  MZOS-a Hrvatske uključuje i program glazbene igraonice. 2009. Agencija za odgoj i obrazovanje MZOS-a  dala je svoje pozitivno mišljenje o programima rada Udruge Mali  muzički atelje, ističući “detaljno razrađene programe po područjima rada s pedagoško- psiholiškim pristupom“.  Na temlju istog,  MZOS Hrvatske je rješenjem  od 27. siječnja 2010. godine  odobrilo provedbu naših programa rada  u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

  Radosno očekujemo dolazak Vašeg mališana već ovog petka u 16.00 sati u Langovoj   23 u Samoboru.

   Voditeljice:

  Vesna Faullend, Marina Flanjak i Ana Župančić

   

Comments are closed.