Klavir

Izbor programa:

Napomena:  uz redovnu članarinu uplaćuje se posebni program prema sljedećim opcijama:

1. škola klavira / 2 učenika na satu kombinacija:

                                                   a) 45 minutna termini 2 x svaki drugi tjedan

                                                       60 minutni termin 1x  svaki drugi tjedan   /900 kn u 4 rate       

                                                   b) 60 minutni termon 1x tjedno / 600,00 kn u 4 rate

  2. škola klavira individualno:

                                                   a) 30 minutni termin 1x tjedno / 900,00 kn u 4 rate                                                 

                                                  b) 30 minutni termin 2x tjedno / 2250,00 kn u 9 rata

                                                  c) 45 minutni termin 1x tjedno / 1350,00 u 9 rata

                                                  d) 45 minutni termin 2x tjedno / 4860,00 kn u 9 rata        

Mjesto održavanja: 

Mali muzički atelje, Jurjevska 3, Samobor

Za raspored kliknite na link! http://malimuzickiatelje.com/raspored-radionica-u-malom-muzickom-ateljeu/

Početni program učenja klavira u Malom muzičkom atelju  izvodi se kroz klavirske početnice propisane od strane nadležnog ministarstva s usporednim  uključujivanjem osnova solfeggia i  notnog opismenjivanja. Najveći izbor je ruska početnica Nikolaev za djecu školskog uzrasta , a za djecu predškolske dobi  koristimo  početnicu američkog autora Thompsona . One služe kao temeljni program kroz koji napreduje svaki učenik. Literature hrvatskih autrora kao što su Blaženka Zorić i Ivanka Kordić interesantne su zbirke s djeci dopadljivim pjesmicama. Tako omiljene, česti  su izbor naših polaznika.

Uz razdoblje baroka, klasike i romantike djecu želimo upoznati s hrvatskim folklorom  i folklorom drugih naroda. Slušamo i njihove želje glede dječjih pjesmica, filmske te popularne estradne glazbe. Djeca imaju svoj svijet hitova,  a u vremenu kojem živimo, uz Bachove Manuete važno je znati Happy Birthday ili Star Wars kao nezaobilaznu literaturu najmlađih.

Nastava se može održavati individualno ili u paru. Izbor ovisi o željama i tipu polaznika. Individualisti ili društveni tipovi. Individualna nastava dolazi iz tradicije učenja klavira uopće. Interaktivna je u smjeru učenik – profesor;razvija posvećenost i intenzivniji rad na sebi. Učenje u paru novija je praksa koja od popčetka djecu upućuje na zajedničko muziciranje, što čini veliku radost u nastavnom procesu. Mogućnost usporedbe s kolegom “odmjeravanje snaga” vrlo je poticajna. Oni vole natjecateljsku atmosferu i dokazivanja.

Javni nastupi su prilika da se pokaže naučeno te da se u pozitivnoj atmosferi, uz prisustvo roditelja i prijatelja, susretnu s tremom.  Kako se nositi s tim uzbuđenjem, kako ga što bolje iskoristiti za svoj nastup, iskustva su koja se uče iz sata u sat na samoj nastavi.

Kroz učenje klavira koje obuhvaća doživljaj same glazbe, osjećaj za estetski lijepo, razvoj mikromotorike i iskustvo javnog nastupa elementi su koji oblikuju svako mlado biće. Te kvalitete prenose se na ostala područja života, na primjer: organizaciju vremena, način savladavanja problema, sistematičnost u učenja, uspješnost u redovnoj školi  te  osobito na potvrđivanje među svojim vršnjacima.  Sve zajedno doprinosi djetetovom svakodnevnom zadovoljstvu i samopouzdanju.