• Najviše državno priznanje za prosvjetne djelatnike “Nagrada Ivan Filipović” dodijeljena je profesorici Vesni Faullend Heferer

  Posted on 14 studenoga, 2014 by in Događanja

  Skupna fotografija s dodjele nagrade Ivan Filipović Individ. fotografija s dodjele nagrade ???????????????????????????????

  Za područje srednjeg školstva,  ovom je prestižnom nagradom nagrađena voditeljica i jedna od osnivačica Malog muzičkog ateljea, Vesna Faullend Heferer, prof mentor.  U obrazloženju odluke ističe se njen praktični i teorijski doprinos glazbenoj i gitarskoj pedagogiji, ali i aktivnost i doprinos lokalnoj zajednici  u kojoj djeluje. Ceremonija svečanog uručenja nagrada održana je u zgradi MZOS-a u srijedu, 12. studenoga 2014.,  u nazočnosti visokih dužnosnika Ministarstva znanosti, ureda predsjednika RH te uglednih članova odbora za dodjelu Nagrade, koji je imenovan od Hrvatskog sabora. Ukupno je dodijeljeno 10 godišnjih nagrada (9 pojedinačnih i jedna za skupinu znanstvenika) te 2 za životno djelo.  Među nagrađenima unutar skupine znanstvenika još je jedna naša sugrađanka. Dr. sc. Goranka Blagus  Bartolec zajedno je sa suradnicima iz Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje ovu nagradu dobila za rad na jedinstvenom hrvatskom pravopisu.  Gđa Bartolec je majka našeg ponosnog člana Juraja, polaznika 5. stupnja radionice synthesizera.

  Obrazloženje i odluka odbora za dodjelu Nagrade mogu se naći na sljedećem linku MZOS-a:

  http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13433&sec=3122

  http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13485&sec=1933

Comments are closed.