Predškolski glazbeni program

Za raspored glazbenih igraonica kliknite na link:  http://malimuzickiatelje.com/raspored-radionica-u-malom-muzickom-ateljeu/

Osnovna smjernica u radu s djecom i u razvoju njihovih glazbenih, motoričkih, perceptivnih i socijalnih sposobnosti je emocija. Kroz ritam rada, izmjenu sadržaja i stvaranje radnih navika postižemo da termin u trajanju od 70 minuta jednom tjedno djeci bude zanimljiv, ispunjen i prihvatljiv te da kroz igru stječu nova znanja i vještine.

Područja rada:

1. SLUŠANJE GLAZBE
2. USVAJANJE BROJALICA
3. RITAMSKO-MOTORIČKE VJEŽBE
3. PJEVANJE PJESAMA
4. IGRE UZ PJESMU I POKRET
5. IZRAŽAVANJE POKRETOM
6. LIKOVNO IZRAŽAVANJE
7. ZORNO I PRAKTIČNO UPOZNAVANJE INSTRUMENATA- samostalno izvođenje malih ritamski-melodijskih cjelina i pjesmica na ksilofonu, klavijaturama, gitari, violini, harmonici ili blokf-flauti.
8. SVIRANJE- metode ranog učenja glazbenog instrumenta
9. MALI ORKESTAR- zajedničko usklađeno izvođenje malih ritamsko-melodijskih cjelina i pjesmica
10. USVAJANJE POČETNIH ELEMENATA SOLFEGGIA.

IMG_0221

Čemu glazbena igraonica?

Osnovni zadatak glazbene igraonice je da kroz medij glazbe, kao jedan od najspontanijih komunikativnih izraza ranog djetinstva, razvije u djeteta humanu, stabilnu i slobodnu osobu, stvaralački znatiželjnu. Glazbena igraonica može biti priprema za nastavak glazbenog obrazovanja unutar nekog školskog sustava, ali istovremeno, razvijajući maštu i kreativne sposobnosti, ona osposobljava dijete i za bilo koji drugi životni nastavak primjeren njegovim interesima i sposobnostima.

Napominjemo da odobrenje za provođenje svih naših programa izdato od MZOS-a Hrvatske uključuje i program glazbene igraonice. 2009. Agencija za odgoj i obrazovanje MZOS-a dala je svoje pozitivno mišljenje o programima rada Udruge Mali muzički atelje, ističući “detaljno razrađene programe po područjima rada s pedagoško- psiholiškim pristupom“. Na temlju istog, MZOS Hrvatske je rješenjem od 27. siječnja 2010. godine odobrilo provedbu naših programa rada u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Radosno očekujemo dolazak Vašeg mališana u Jurjevskoj 3 u Samoboru.

Voditelji:
Ana Pal, mag prim. edukacije
Marko Vucković, asistent u nastavi
Mentorica voditeljima i autorica programa je Vesna Faullend Heferer,prof. mentor

IMG_0223

IMG_0228

mma-glazbena-igraonica