Glazbena igraonica

Uzrast: 

Djeca od 3 do 6 godina

Mjesto i vrijeme održavanja:

Mali muzički atelje, Jurjevska 3, Samobor – UTORAK 17.30-18.30

Iznos mjesečne članarine je 24 €.

Za drugo dijete odobravamo popust od 20%, a treće i svako sljedeće dijete oslobođeno je plaćanja članarine

Za raspored glazbenih igraonica kliknite na link:  http://malimuzickiatelje.com/raspored-radionica-u-malom-muzickom-ateljeu/

Osnovna smjernica u radu s djecom i u razvoju njihovih glazbenih, motoričkih, perceptivnih i socijalnih sposobnosti je emocija. Kroz ritam rada, izmjenu sadržaja i stvaranje radnih navika postižemo da termin u trajanju od 60 minuta jednom ili dva puta tjedno djeci bude zanimljiv, ispunjen i prihvatljiv te da kroz igru stječu nova znanja i vještine.

Područja rada:

1. SLUŠANJE GLAZBE
2. USVAJANJE BROJALICA
3. RITAMSKO-MOTORIČKE VJEŽBE
4. PJEVANJE PJESAMA
5. IGRE UZ PJESMU I POKRET
6. IZRAŽAVANJE POKRETOM
7. LIKOVNO IZRAŽAVANJE
8. ZORNO I PRAKTIČNO UPOZNAVANJE INSTRUMENATA- samostalno izvođenje malih ritamski-melodijskih cjelina i pjesmica na ksilofonu, klavijaturama, gitari, violini, harmonici ili blokf-flauti.
9. MALI ORKESTAR- zajedničko usklađeno izvođenje malih ritamsko-melodijskih cjelina i pjesmica
10. USVAJANJE POČETNIH ELEMENATA SOLFEGGIA.

IMG_0221

Čemu glazbena igraonica?

Osnovni zadatak glazbene igraonice je da kroz medij glazbe, kao jedan od najspontanijih komunikativnih izraza ranog djetinstva, razvija u djeteta humanu, stabilnu i slobodnu osobu, stvaralački znatiželjnu. Glazbena igraonica može biti priprema za nastavak glazbenog obrazovanja unutar nekog školskog sustava, ali istovremeno, razvijajući maštu i kreativne sposobnosti, ona osposobljava dijete i za bilo koji drugi životni nastavak, primjeren njegovim interesima i sposobnostima.

Napominjemo da odobrenje za provođenje svih naših programa izdato od Ministarstva znanosti i obrazovanja Hrvatske uključuje i program glazbene igraonice. 2009. Agencija za odgoj i obrazovanje MZOS-a dala je svoje pozitivno mišljenje o programima rada Udruge Mali muzički atelje, ističući “detaljno razrađene programe po područjima rada s pedagoško- psiholiškim pristupom“. Na temlju istog, rješenjem od 27. siječnja 2010. godine odobrilo provedbu naših programa rada u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Radosno očekujemo dolazak Vašeg mališana u Jurjevskoj 3 u Samoboru.

Voditelji:
Morana Vugrin, bcc predškolskog odgoja, glazbenik udaraljkaš

Mentorica voditeljima i autorica programa je Vesna Faullend Heferer,prof. savjetnik