Petra Karija, Gitara

Petra Karija-gitara Rođena je u Zagrebu, 16. rujna 1994. godine.
Svoje osnovnoškolsko obrazovanje završila je u Osnovnoj školi Sveta Nedelja, 2009. godine. Kao devetogodišnjakinja počela je svirati gitaru u Glazbenoj školi ”Ferdo Livadić” u Samoboru. Svoje srednjoškolsko obrazovanje nastavila je u Općoj gimnaziji Antuna Gustava Matoša, u Samoboru,a usporedno je pohađala i srednju glazbenu školu u klasi profesorice Ivane Trogrlić Mandić. Maturirala je 2013. godine koncertom u Galeriji Prica te stekla zvanje glazbenik gitarist. Nakon mature upisala je studij Primijenjene kemije na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom školovanja redovno je nastupala na koncertima glazbene škole, povodom Dana škole i na mnogim drugim prigodnim svečanostima u glazbenoj školi i izvan nje. Sudjelovala je na regionalnom i međunarodnom gitarističkom natjecanju na kojima je ostvarila zapažene rezultate. Tijekom srednjoškolskog glazbenog obrazovanja pohađala je Međunarodnu ljetnu školu mladih glazbenika- Youngmasters u klasama majstorskog tečaja Petrita Çekua i  ljetne škole profesora Pedra Ribeira Rodriguesa. 2012. godine bila je jedna od izabranih u programu Youngmasters Excellent, čiji se koncert održao u Muzeju suvremenih umjetnosti u Zagrebu.

Nakon maturalnog koncerta počinje stjecati svoja prva glazbeno-pedagoška iskustva. Od 2013. godine u kontinuitetu vodi glazbene radionice gitare Malog muzičkog ateljea u područnim školama OŠ Sveta Nedelja i OŠ Vladimira Deščaka, čiji polaznici ostvaruju zapažene rezultate.

Njena aktivnost u glazbi nastavlja se već 2015. godine, kada kao jedna od osnivačica Gitarističkog ansambla Grada Samobora, aktivno sudjeluje na kulturnim i glazbenim manifestacijama Grada Samobora i Svete Nedelje, od kojih valja istaknuti : nastup na 28. festivalu ljubavne poezije ”Vrazova Ljubica” u lipnju 2017. godine, nastup na Humanitarnom Božićnom koncertu u prosincu 2016. godine, nastup na ”Rotary koncertu za pjesnika” Jožu Prudeusa u travnju 2016. godine, nastup na Danima Grada Samobora 2015. i 2016. godine godine te nastup u vijećnici Grada Svete Nedelje povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, u studenome 2015. godine.

Od 2015. godine uz redovno sveučilišno obrazovanje dobiva odgovorno zaduženje poslova tajnice Youngmasters Festivala u kojem svojim prijedlozima i sugestijama sudjeluje u umjetničkom i produkcijskom oblikovanju programa Međunarodne ljetne škole mladih glazbenika te Festivala Youngmasters.

Trenutno je redovna studentica prve godine stručnog studija Sanitarnog inženjerstva Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu te i dalje u kontinuitetu vodi glazbene radionice gitare i sudjeluje u produkciji nadolazećeg 8. Youngmasters festivala.

%d blogeri kao ovaj: