Tomislav Smolčić, gitara

T. Smolčić

Tomislav Smolčić je rođen 1991. godine u Zagrebu. Nakon završene redovne osnovne i glazbene škole, nastavio je usporedno pohađati i dvije srednje škole; opću gimnaziju u Zagrebu i Srednju glazbenu školu Ferdo Livadić u Samoboru. Maturirao je s odličnim uspjehom u klasi prof. Ivane Trogrlić.

Višestruki je dobitnik nagrada i priznanja na državnim i međunarodnim natjecanjima, kao solist, ali i kao član komornog dua “Con fuoco” (gitara – mandolina/brač) s Maksimilijanom Borićem, s kime je do danas održao veliki broj koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu. Tri uzastopne godine dobitnik je priznanja Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Agencije za odgoj i obrazovanje za izvrsne rezultate.

Usavršavao se i pohađao majstorske tečajeve koje su vodili svjetski priznati gitarski pedagozi kao što su Zoran Dukić, Marco Tamayo, Mario Nardelli…

S Malim muzičkom ateljeom započeo je surađivati 2010. godine, a u šk. god. 2011./12. radio je i kao nastavnik gitare u GŠ Ferdo Livadić u Samoboru. Savjesno i ozbiljno pristupa radu s učenicima. Prepoznaje kvalitetu svakog pojedinca ponaosob uvažavajući pojedinačne potrebe i tempo napredovanja. Na javnim nastupima njegovi učenici pokazuju temeljitu pripremljenost i uigranost. 

%d blogeri kao ovaj: