GITARA

MARKO VUCKOVIĆ, stručni učitelj

Marko Vucković rođen je u Zagrebu  1996., a  gitaru je počeo svirati kao devetogodišnjak u klasi profesorice Vesne Faullend Heferer. Srednju glazbenu školu Ferdo Livadić u Samoboru završio je pod mentorstvom profesorice Ivane Trogrlić.

Tijekom školovanja redovno je nastupao na svim značajnijim koncertima unutar Glazbene škole i izvan nje te na koncertima povodom Dana škole u Samoboru i Zagrebu. Već tijekom srednje glazbene škole Marko je pokazao svoju sklonost komornoj glazbi nastupajući u duu s flautisticom Anesom Čajević Glojnarić. Na Državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji ovaj je sastav u dva navrata (2011. i 2012. godine) bio dobitnik 2 nagrade. Nakon mature u općoj gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Samoboru i završnog solističkog koncerta u Galeriji Prica u Samoboru, Marko upisuje Agronomski fakultet sveučilišta u Zagrebu gdje je trenutno student druge godine.  Njegovo prisustvo u glazbenom životu Samobora tu ne prestaje. Već iste, 2015., godine jedan je od osnivača GAGS-a (Gitarističkog Ansambla Grada Samobora) unutar kojeg se ističe izvođačkom, aranžerskom, i skladateljskom djelatnošću.

Tijekom svog glazbenog obrazovanja Marko je u dva navrata pohađao Međunarodnu ljetnu školu Youngmasters u Samoboru u razredima Petrita Çekua i Pedra Ribeira Rodriguesa. Zahvaljujući svojoj muzikalnosti, konstruktivnom i sadržajnom pristupu glazbenom djelu te interesu za raznolike glazbene žanrove, Marko je 2014. godine zasluženo bio jedan od petero izabranih u programu Youngmasters Excellent.  Njegova veza s Youngmastrsom nastavila se u 2016. godini u produkcijskom timu festivala, kroz tehničku podršku, ali i kroz aranžiranje za gitarističke ansamble festivala.

Još 2010. Marko je sudjelovao u glazbeno-instrumentalnom timu Malog muzičkog ateljea koji je bio uključen u predstavu Vitkova Košuljica, u izvedbi Lutkaskog kazališta Lutonjica Toporko, namijenjene djeci predškolskog uzrasta. Nakon srednje škole počinje stjecati prva glazbeno pedagoška iskustva u Malom muzičkom ateljeu, u radionicama gitare i glazbenog vrtića. U ovim programima dolazi do izražaja njegova nadarenost i kreativnost, osobito u radu s predškolskim i ranim školskim uzrastom

 

 

 

SARA BOTUNAC, stručni učitelj 

Rođena je u Zadru, 25. veljače 2000. godine. Osnovnoškolsko obrazovanje završila je u Osnovnoj školi Sveta Nedelja, 2014. godine. 

Gitaru je počela svirati s deset godina u Malom muzičkom ateljeu kod profesorice Vesne Faullend Heferer. Nastavu u Malom muzičkom ateljeu pohađala je godinu dana te nakon toga upisala Glazbenu školu “Ferdo Livadić” u Samoboru kod profesorice Ivane Trogrlić Mandić. Tijekom glazbenog školovanja nastupala je na brojnim koncertima glazbene škole i izvan nje. Pohađala je IX. gimnaziju u Zagrebu.

Za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja sudjelovala je u volonterskim projektima s djecom s posebnim potrebama. Maturirala je 2018. godine i nakon toga upisala Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Nakon upisa na fakultet počela je voditi glazbene radionice Malog muzičkog ateljea u OŠ Vladimira Deščaka, OŠ Klinča Sela i prostorijama Malog muzičkog ateljea.

Krajem 2016. godine pridružila se Gitarističkom ansamblu grada Samobora s kojim aktivno sudjeluje u glazbenim događanjima Grada Samobora: nastup na 28. Festivalu ljubavne poezije “Vrazova Ljubica” u lipnju 2017. godine, nastup na Humanitarnom Božićnom koncertu u prosincu 2016. Godine te nastup na Sound & Film Music festivalu u Puli.

 

 

 

MISLAV PEČNIK, stručni učitelj