GITARA

PETRA KARIJA, stručni učitelj

Rođena je u Zagrebu, 16. rujna 1994. godine.
Svoje osnovnoškolsko obrazovanje završila je u Osnovnoj školi Sveta Nedelja, 2009. godine. Kao devetogodišnjakinja počela je svirati gitaru u Glazbenoj školi ”Ferdo Livadić” u Samoboru. Svoje srednjoškolsko obrazovanje nastavila je u Općoj gimnaziji Antuna Gustava Matoša, u Samoboru,a usporedno je pohađala i srednju glazbenu školu u klasi profesorice Ivane Trogrlić Mandić. Maturirala je 2013. godine koncertom u Galeriji Prica te stekla zvanje glazbenik gitarist. Nakon mature upisala je studij Primijenjene kemije na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom školovanja redovno je nastupala na koncertima glazbene škole, povodom Dana škole i na mnogim drugim prigodnim svečanostima u glazbenoj školi i izvan nje. Sudjelovala je na regionalnom i međunarodnom gitarističkom natjecanju na kojima je ostvarila zapažene rezultate. Tijekom srednjoškolskog glazbenog obrazovanja pohađala je Međunarodnu ljetnu školu mladih glazbenika- Youngmasters u klasama majstorskog tečaja Petrita Çekua i  ljetne škole profesora Pedra Ribeira Rodriguesa. 2012. godine bila je jedna od izabranih u programu Youngmasters Excellent, čiji se koncert održao u Muzeju suvremenih umjetnosti u Zagrebu.

Nakon maturalnog koncerta počinje stjecati svoja prva glazbeno-pedagoška iskustva. Od 2013. godine u kontinuitetu vodi glazbene radionice gitare Malog muzičkog ateljea u područnim školama OŠ Sveta Nedelja i OŠ Vladimira Deščaka, čiji polaznici ostvaruju zapažene rezultate.

Njena aktivnost u glazbi nastavlja se već 2015. godine, kada kao jedna od osnivačica Gitarističkog ansambla Grada Samobora, aktivno sudjeluje na kulturnim i glazbenim manifestacijama Grada Samobora i Svete Nedelje, od kojih valja istaknuti : nastup na 28. festivalu ljubavne poezije ”Vrazova Ljubica” u lipnju 2017. godine, nastup na Humanitarnom Božićnom koncertu u prosincu 2016. godine, nastup na ”Rotary koncertu za pjesnika” Jožu Prudeusa u travnju 2016. godine, nastup na Danima Grada Samobora 2015. i 2016. godine godine te nastup u vijećnici Grada Svete Nedelje povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, u studenome 2015. godine.

Od 2015. godine uz redovno sveučilišno obrazovanje dobiva odgovorno zaduženje poslova tajnice Youngmasters Festivala u kojem svojim prijedlozima i sugestijama sudjeluje u umjetničkom i produkcijskom oblikovanju programa Međunarodne ljetne škole mladih glazbenika te Festivala Youngmasters.

Trenutno je redovna studentica prve godine stručnog studija Sanitarnog inženjerstva Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu te i dalje u kontinuitetu vodi glazbene radionice gitare i sudjeluje u produkciji nadolazećeg 8. Youngmasters festivala.

 

MARKO VUCKOVIĆ, stručni učitelj

Marko Vucković rođen je u Zagrebu  1996., a  gitaru je počeo svirati kao devetogodišnjak u klasi profesorice Vesne Faullend Heferer. Srednju glazbenu školu Ferdo Livadić u Samoboru završio je pod mentorstvom profesorice Ivane Trogrlić.

Tijekom školovanja redovno je nastupao na svim značajnijim koncertima unutar Glazbene škole i izvan nje te na koncertima povodom Dana škole u Samoboru i Zagrebu. Već tijekom srednje glazbene škole Marko je pokazao svoju sklonost komornoj glazbi nastupajući u duu s flautisticom Anesom Čajević Glojnarić. Na Državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji ovaj je sastav u dva navrata (2011. i 2012. godine) bio dobitnik 2 nagrade. Nakon mature u općoj gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Samoboru i završnog solističkog koncerta u Galeriji Prica u Samoboru, Marko upisuje Agronomski fakultet sveučilišta u Zagrebu gdje je trenutno student druge godine.  Njegovo prisustvo u glazbenom životu Samobora tu ne prestaje. Već iste, 2015., godine jedan je od osnivača GAGS-a (Gitarističkog Ansambla Grada Samobora) unutar kojeg se ističe izvođačkom, aranžerskom, i skladateljskom djelatnošću.

Tijekom svog glazbenog obrazovanja Marko je u dva navrata pohađao Međunarodnu ljetnu školu Youngmasters u Samoboru u razredima Petrita Çekua i Pedra Ribeira Rodriguesa. Zahvaljujući svojoj muzikalnosti, konstruktivnom i sadržajnom pristupu glazbenom djelu te interesu za raznolike glazbene žanrove, Marko je 2014. godine zasluženo bio jedan od petero izabranih u programu Youngmasters Excellent.  Njegova veza s Youngmastrsom nastavila se u 2016. godini u produkcijskom timu festivala, kroz tehničku podršku, ali i kroz aranžiranje za gitarističke ansamble festivala.

Još 2010. Marko je sudjelovao u glazbeno-instrumentalnom timu Malog muzičkog ateljea koji je bio uključen u predstavu Vitkova Košuljica, u izvedbi Lutkaskog kazališta Lutonjica Toporko, namijenjene djeci predškolskog uzrasta. Nakon srednje škole počinje stjecati prva glazbeno pedagoška iskustva u Malom muzičkom ateljeu, u radionicama gitare i glazbenog vrtića. U ovim programima dolazi do izražaja njegova nadarenost i kreativnost, osobito u radu s predškolskim i ranim školskim uzrastom

 

SARA BOTUNAC, stručni učitelj

 

 

%d blogeri kao ovaj: