• Želimo ih zaraziti glazbom zauvijek, Večernji list 27.08.2010

  Posted on 28 kolovoza, 2010 by in Iz medija

  Za razliku od glazbenih škola, u Malom muzičkom ateljeu s djecom rade u grupama jer to, kaže V. Faullend Heferer, pojačava njihovu motivaciju, razvija inteligenciju, poboljšava finu motoriku, obogaćuje dušu…

  Učenik malog muzičkog ateljea

  Glazba je neizostavan dio života velike većine ljudi, no malo je ljudi umije stvarati. Priliku da upravo to nauče, dobit će samoborska djeca u Gajevoj 35 u Malom muzičkom ateljeu. Danas od 9 do 12 sati primaju nove članove.

   Kod nas nema audicije. Dobrodošla su sva djeca, bez obzira na prijašnje znanje, glazbeni talent i predispozicije. Želimo polaznike upoznati s instrumentima i zauvijek ih zaraziti glazbom – kaže jedna od glazbenih voditeljica, profesorica Vesna Faullend Heferer.

  Nastava sviranja na harmonici, gitari, sintesajzeru i violini u Malom muzičkom ateljeu počinje, kaže, polovinom rujna, a radit će se s malim grupama.

  Za razliku od glazbenih škola, koje s djecom rade individualno, mi radije podučavamo u grupi jer djeca tada jedna drugu potiču na rad te uče i iz tuđih pogrešaka. Pozitivno nadmetanje pojačava njihovu motivaciju – kaže V. Faullend Heferer.

  Preuzeto sa: vecernji.hr, originalan članak pogledajte: OVDJE.

   

Comments are closed.