LOVE CLAVI – natjecanje mladih solista i ansambala

PRIJAVE za LOVE CLAVI produžene do 25. travnja 2024.

Manifestacija će se održati u Samoboru prema sljedećem rasporedu:

ANSAMBLI  

Subota, 4. svibnja 2024. u Centru za mlade BUNKER (Ul. Savke Dabčević Kučar 8).

Početak u 17.00 sati. 

Riječ je o natjecanju manjih vokalno-instrumentalnih sastava za članove do 19 godina starosti. Događaj je ove godine tematskog karaktera i nosi  naziv LOVE CLAVI u svijetu filmske glazbe. Zbog tematske određenosti i interdisciplinarnosti naglasak je na  repertoaru koji se izvodi, a podijeljen je u sljedeće kategorije:

 

Originalna pjesma (SONG) skladana za neki film

B Originalna instrumentalna partitura skladana za film

C Instrumentalna skladba ili pjesma  koja nije nastala za potrebe filma, ali je  korištena kao  “soundtrack” u nekom od filmova iz bilo kog razdoblja

Online prijave za natjecanje otvorene su od 20. ožujka do 25. travnja 2024.

KLAVIRSKI DUO  svojevrsna među kategorija između ansambala i solističkog dijela natjecanja, koji pak donose bitno drugačiji sadržaj i formu.  

 

SOLISTI

Nedjelja, 5. svibnja 2024. – Samoborki muzej u 11.00 sati

U solističkim  kategorijama natjecanje je otvoreno učenicima – izvođačima koji sviraju jedan od instrumenata s klavijaturom (klavir, harmonika, marimba, ksilofon).

 Kategorije su podijeljene po godinama učenja u glazbenoj školi ili u izvaninstitucionalnom glazbenom obrazovanju.  Članovi žirija cijenjeni su  hrvatski glazbenici i glazbeni pedagozi, koji će osim bodovanjem,  izvedbu ocijeniti i usmenim komentarom, neposredno nakon samog nastupa. Tim činom želimo u Natjecanje ugraditi edukativni trenutak i stvoriti prisniji kontakt izvođača, publike i članova ocjenjivačkog suda. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da takav format doprinosi samopouzdanju učenika i radosti javnog nastupa .

Klavirski duo je svojevrsna među kategorija između solističkog dijela natjecanja i ansambala, koji pak donose bitno drugačiji sadržaj i formu.  

Online prijave za natjecanje otvorene su od 20. ožujka do 20. travnja 2024.

Klikni na:

 

mmhrlogo  music-logo-364x100