Željka Spinčić Bunčić – KLAVIJATURE

ŽELJKA SPINČIĆ BUNČIĆ, prof.

ŽELJKA SPINČIĆ BUNČIĆ, prof.  rođena je 1984. u Zagrebu gdje je i započela svoje glazbeno  obrazovanje u GŠ Zlatka Balokovića (smjer glasovir) te nastavila srednjoškolsko obrazovanje u lazbenim školama „Ferdo Livadić“ (glazbenik teoretskog smjera) i „Pavao Markovac“ (glazbenik orguljaš, klasa prof. Hvalimire Bledšnajder).

Diplomirala je orgulje 2007. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ljerke Očić i 2010. glazbenu teoriju na istoj akademiji.

Na Državnim natjecanjima u disciplini orgulje osvajala je najviše nagrade za 2001., 2003., 2005. godinu u redovnim dobnim kategorijama (I. – III. kategorija), a 2007. je izvanredno nastupila u najvišoj V. kategoriji (do 30 god.) i osvojila 1. nagradu.

Nastupala je na brojnim smotrama i koncertima orguljske i komorne glazbe u Hrvatskoj i regiji, te u pratnji pjevačkih zborova “Samoborke”, “INA” i “Zvjezdice” u Hrvatskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Slovačkoj, Kanadi, Maleziji i Australiji.

Bila je članica glazbenih sastava i udruga (VA „Samoborke”, Quartet Mystique, Gradska glazba Samobor) s kojima je njegovala razne glazbene izričaje (od klasične i filmske glazbe pa sve do pop, rock i jazz glazbe). Radila je aranžmane za dječje pjesme u suradnji s Dječjim zborom „Smješak” iz Samobora.

Zaposlena je u GŠ Ferdo Livadić Samobor kao nastavnica glazbenih teoretskih predmeta i orgulja.